Review Philips Sonicare HX6711 elektrische tandenborstel

philips sonicare hx6711
Philips Sonicare HX6711

De Sonicare HX6711 is een veel verkochte tandenborstel van Philips. Het is een heel fijne tandenborstel die een zeer goed poetsresultaat levert vanwege zijn sonische poetstechniek. Het merendeel van onze testers geeft aan deze poetstechniek de voorkeur boven de oscillerende poetstechniek van Oral-B, hoewel die ook al veel beter poetst dan een handtandenborstel. Mocht je nog met de hand je tandenpoetsen dan moet je deze elektrische tandenborstel eens proberen. Zonder overdrijven, je weet niet wat je overkomt, zo'n verschil zal je ervaren. Je tanden en kiezen voelen veel schoner en gladder aan.

Poetsmechanisme

Philips maakt alleen maar elektrische tandenborstels gebaseerd op het sonische poetsmechanisme. Daarbij trilt de borstel met een zeer hoge frequentie en maakt minuscuul kleine bewegingen. Deze tandenborstel maakt een heel bescheiden geluid. Heel veel minder dan de Oral-B tandenborstels.

Deze tandenborstel maakt maar liefst 31.000 trillingen per minuut. Dat zijn 517 trillingen per seconden. Logisch dat hij zo goed je tanden en kiezen schoonmaakt.

Gewenning stand

Deze sonische techniek is in het begin wel even wennen. Sommige krijgen een beetje kriebel in de neus de eerste keren dat ze met deze tandenborstel gaat poetsen. Maar na een aantal poetsbeurten is dat voorbij. Daarom heeft Philips een automatische gewenning stand ingebouwd. Deze zorgt dat in de eerste veertien poetssessies de tandenborstel iets minder heftig trilt. Zo kan je wennen aan deze nieuwe poetstechniek. Na die veertien dagen schakelt hij automatisch over naar de normale poetsstand.

Je kan deze gewenning stand zelf activeren of deactiveren. Daarbij moet je de elektrische tandenborstel in de lader plaatsen. Druk daarna twee seconde lang op de aan/uit toets. Je hoort dan een piepje. Dan is overgeschakeld naar de normale- of juist weer de gewenning stand. Dit kan je zo vaak herhalen als je zelf wil.

Gebruik

philips sonicare hx6711 aan uit toets

De HX6711 bedien je met één simpele toets. Die zit op een ergonomisch handige plaats. De eerste keer dat je de toets indrukt gaat de tandenborstel aan en start met poetsen. Door nog een keer op de aan/uit toetst te drukken wordt de tweede poetsstand ingesteld wat zichtbaar is aan de twee poetsstand ledjes.

Deze tandenborstel is voorzien van een dertig seconde intervaltimer. Iedere dertig seconden merk je dat het poetsen heel kort even anders aanvoelt en dan gelijk weer terugkeert naar de normale stand. Dat is een teken om het volgende segment van je gebit te poetsen. Na twee minuten stopt de tandenborstel automatisch waardoor je weet dat de poetstijd voorbij is. Deze twee minuten timer stimuleert je om de volle twee minuten door te blijven poetsen. Alleen dat geeft al een beter resultaat dan met de handtandenborstel poetsen.

Poetsstanden

philips hx6711 ledjes
Met deze Philips HX6711 kan je twee poetsstanden selecteren. Als je de tandenborstel hebt aangezet is dit initieel de "Clean" stand. Daarbij worden je tanden en kiezen twee minuten schoongemaakt. Als je bij de start twee keer op de aan/uit toets drukt activeer je het "Clean & White" programma. Dit programma voert eerst het twee minuut durende "Clean" programma uit gevolgd door het dertig seconde "White" programma. Welk programma is geselecteerd wordt weergegeven door twee ledjes op de voorkant van de tandenborstel.

Laadstation/borstelhouder

philips hx6711

De borstelhouder en het laadstation zijn twee losse onderdelen die in elkaar geschoven kunnen worden. Achter de tandenborsteloplader kunnen twee opzetborstels geplaatst worden. Dat werkt makkelijk en doordat ze rechtop staan worden ze ook nog eens snel droog.

De lader voor de tandenborstel is lekker klein maar daardoor ook wat minder stabiel. Je moet de tandenborstel dus met een beleid plaatsen anders heb je kans dat hij omvalt.

Deze Philips Sonicare kan met een volle lading zo'n 28 poetssessies mee. Dat is voor een elektrische tandenborstel erg lang. Wanneer de accu haast leeg is krijg je na het poetsen een seintje doordat je drie piepjes hoort. Laden van de accu duurt vierentwintig uur. De steker van de lader kan in ieder stopcontact gestoken, ook in een scheerstopcontact.

In de doos

Naast de elektrische tandenborstel wordt een laadstation, een borstelhouder voor twee opzetborstels, een ProResults standard opzetborstel en een handleiding geleverd.

Opzetborstels

philips sonicare proresults opzetborstel
philips sonicare proresults opzetborstel

De HX6711 wordt geleverd met een ProResults opzetborstel. Deze opzetborstel geeft zeer goede resultaten. Mocht je eens een andere opzetborstel willen proberen dan heeft Philips genoeg keuze.

Oordeel

Hoewel het oordeel van onze testers niet unaniem is, verkiest haast iedereen voor een Philips Sonicare elektrische tandenborstel vanwege de beste poetsresultaten. Welk model Sonicare je kiest maakt niet zoveel uit ze werken allemaal even effectief, zolang ze maar "Sonicare" in de naam hebben dus niet de PowerUp of CleanCare.

De accuduur is enorm lang met 28 poetssessies en het is prettig dat je twee opzetborstels kwijt kan op de borstelhouder. Voor degene die net wat meer aandacht wil geven aan het poetsen is het tweede "Clean & White" prettig, die verlengt het poetsen met dertig seconden met een speciale "White" sessie.

De HX6711 heeft een dertig seconde intervaltimer, die je kan helpen om je gebit goed te poetsen. Prettig is dat de tandenborstel weinig geluid maakt. Het enige negatieve punt wat we kunnen verzinnen is dat de lader erg smal is waardoor de tandenborstel makkelijk kan omvallen.

Deze HX6711 kopen?

Ben je op zoek naar leveranciers die deze tandenborstel verkopen? Maak dan van onderstaande google zoek mogelijkheid gebruik met de zoekwoorden:

sonicare hx6711

 

 


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >review philips sonicare hx6711

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen