Review Oral-B Pulsonic met SmartGuide elektrische tandenborstel

oral-b pulsonic smartguide
Oral-b Pulsonic met SmartGuide

De Oral-B Pulsonic SmartGuide (EAN 4210201096788) is een van de weinige modellen van Oral-B tanden­borstels die gebaseerd is op de sonische poetstechniek. Oral-B levert eigenlijk alleen maar elektrische tandenborstels op basis van de oscillerende poetstechniek. Dit blijkt wel uit haar website, daar is deze tandenborstel niet te vinden. Toch bieden vele winkels in Nederland en daarbuiten deze elektrische tandenborstel aan. Is dat niet vreemd? We vermoeden dat dit komt door een afspraak die Philips en Oral-B hebben gemaakt om de markt te verdelen. Alleen Oral-B lijkt een beetje geniepig toch een sonische tandenborstel aan te bieden, maar promoot dit niet formeel.

Begrijp ons niet verkeerd, er is niets mis met deze tandenborstel, sterker nog, hier zal je veel plezier van hebben. Deze elektrische tandenborstel is gelijk aan het model "Pulsonic Slim S15" alleen deze heeft een schermpje wat men "SmartGuide" noemt.

Poetsmechanisme

De Oral-B Pulsonic Slim S15 met SmartGuide maakt gebruik van de sonische poetstechniek. Dit blijkt de meest effectieve manier te zijn van elektrisch poetsen. Het rechte borsteltje trilt met 31.000 trillingen per minuut. Dat is exact gelijk aan het aantal trillingen per minuut van de Philips Sonicare tandenborstels. Logisch dat ze dezelfde poetsresultaten laten zien.

Gebruik

oral-b pulsonic toetsen

De Pulsonic heeft twee toetsen. De bovenste ronde toets is om de tandenborstel aan en uit te zetten. De onderste toets, in een de vorm van een driehoekje, geeft je de mogelijkheid om over te schakelen naar de verschillende poetsstanden.

De Pulsonic heeft, zoals een goede elektrische tandenborstel betaamt, een dertig seconde interval timer. Hier komt ook de "SmartGuide" om de hoek kijken. Zodra je het tandenpoetsen begint zal een timer gaan lopen. Je ziet hoeveel seconde je aan het poetsen bent. Daarnaast wordt met een cirkel die uit vier segmenten bestaat, getoond welk segment van je gebit moet poetsen. Iedere dertig seconde ligt een ander segment op van de cirkel en wordt daarmee aangegeven dat je naar het volgende deel van je gebit moet gaan.

Zodra de twee minuten poetstijd voorbij zijn krijg je een lachebekje te zien in het scherm. Onderin het display worden sterren weergegeven. Na twee minuten zijn dit er vier en na nog eens dertig seconde zijn dit er vijf. Hierdoor wordt je gestimuleerd om twee en een halve minuut te blijven poetsen.

De smart guide kan met een bijgeleverde zuignap of dubbelzijdig plakband aan de muur bevestigt worden. De smart guide doet dienst als een 24-uurs klokje als je niet tanden poetst. De SmartGuide krijgt zijn energie van twee AA batterijen die aan de achterzijde eenvoudig te vervangen zijn.

Poetsstanden

De Pulsonic heeft vijf standen, normaal, massage, gevoelig, polijsten en diepe reiniging. Onze ervaring is dat je meestal de standaard stand gebruikt. De "diepe reiniging" stand poets een minuut langer en duurt dus drie minuten. Een stand voor de diehards.

Laadstation/borstelhouder

Het laadstation heeft een brede basis. Dat is fijn omdat de tandenborstel minder snel omvalt. De lader doet tevens dienst als opzetborstelhouder. Twee borstels kan je stallen. Zodra je de tandenborstel in de lader zet start hij met laden. Als de accu vol is stopt hij automatisch met laden. Overladen is dus niet mogelijk.

In de doos

oral-b pulsonic smartguide verpakking

Naast de elektrische tandenborstel wordt een laadstation, drie opzetborstels, de SmartGuide en handleiding geleverd. De SmartGuide heeft zowel een zuignap als een mogelijkheid om met dubbelzijdige tape deze aan de muur (tegels) te bevestigen.

Opzetborstels

Voor de Oral-B Pulsonic is maar een type opzetborstel beschikbaar. Deze is fundamenteel anders dan de "ronde" opzetborstels of "TriZone" opzetborstels van Oral-B. Die zijn dus niet uitwisselbaar.

Oordeel

De Oral-B Pulsonic SmartGuide is een tandenborstel waarmee je zeer goede poetsresultaten bereikt. De sonische poetstechniek garandeert optimaal schone tanden en kiezen. De accu gaat ongeveer vijftien poetsbeurten mee. De SmartGuide, het schermpje die je poetsvorderingen laat zien is een leuke gimmick. Vooral jonge kinderen zullen gestimuleerd worden. Voor volwassenen zien we het voordeel niet zo. Zonder dit schermpje kan je evengoed je tanden schoon krijgen. Oral-B verkoopt deze elektrische tandenborstel ook zonder schermpje en is dan een paar tientjes goedkoper. De tandenborstel bezit een dertig seconde interval timer en stopt na twee of drie minuten. Deze Oral-B Pulsonic is samen met de Philips Sonicare tandenborstels het beste wat je kan krijgen.

Deze Pulsonic SmartGuide kopen

Ben je op zoek naar leveranciers die deze tandenborstel verkopen? Maak dan van onderstaande Google zoek mogelijkheid gebruik met de zoekwoorden:

oral-b pulsonic smartguide

 

 

<

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >review oral-b pulsonic smartguide

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen