Review Oral-B Pulsonic Slim S15 elektrische tandenborstel

oral-b pulsonic slim S15
oral-b pulsonic slim S15

Deze Oral-B Pulsonic Slim S15 (EAN 4210201852896) elektrische tandenborstel is een vreemde eend in de bijt bij Oral-B. Op de site van Oral-B is dit model niet te vinden. Bij vele webwinkels is hij al jaren te koop. Dat vinden we vreemd. We vermoeden dat het met de, overigens door ons vermoedelijke, afspraak te maken heeft tussen Philips en Oral-B, dat Oral-B geen "sonische" tandenborstels meer zou produceren, maar alleen maar "oscillerende" tandenborstels zoals in hun Pro en TriZone modellen. Maar goed, hij is toch te koop. Dit is een hele fijne tandenborstel en poets zeer goed schoon. Logisch, want dit is een "sonische" tandenborstel en daarvan is bekend dat deze een zeer goed poetsresultaat hebben. Deze borstel maakt 31.000 trilbewegingen per minuut (516 per seconde) en dat verklaard mede de goede poetsresultaten.

oral-b pulsonic slim S15 tandenborstel
Oral-B Pulsonic Slim S15 zonder opzetborstel

De Pulsonic Slim S15 is inderdaad een heel smal model zoals de naam al doet vermoeden. In het gebruik lijkt het net alsof je een normale tandenborstel in je hand hebt. Zo dun en licht is deze pulsonic. Hij heeft een oplaadbare Ni-Mh batterij die het ongeveer vijftien poetsbeurten volhoudt. Je kan kiezen tussen twee standen: normaal of zacht als je tandvlees nog moet wennen aan deze elektrische tandenborstel of als het tandvlees erg gevoelig is.

Door op de knop te drukken gaat de tandenborstel werken. Na dertig second voel je hem heel even inhouden met poetsen en dat is een teken om een volgend deel van je gebit te gaan poetsen. Na iedere 30 seconden geeft hij je op deze wijze een seintje en daarmee heb je vier dele van je gebit gepoetst: boven-links, onder-links, boven-rechts en onder-rechts.

Wat opvalt is dat in tegenstelling tot de meeste elektrische tandenborstels hij na vier periodes van 30 seconde niet stopt maar gewoon doorgaat. Dit ervaren we als prettig en positief. Bij de andere borstels die na twee minuten stoppen heb je het gevoel "ik ben klaar" en stop je er mee omdat de tandenborstel ook is gestopt. De Pulsonic Slim S15 gaat echter na twee minuten gewoon door. Het is vreemd maar ondanks dat we weten dat de twee minuten om zijn poetsen we gewoon nog even door. Vaak verlengen we het met één of twee periodes. We poetsen daardoor 25 tot 50% langer. Dat laat zich natuurlijk vertalen naar een beter poetsresultaat. Een onverwachts prettige bijkomstigheid.

Wanneer je klaar bent zet je hem terug in de houder waarin hij automatisch opgeladen wordt. De houder biedt plaats aan twee opzet tandenborstels.

Deze elektrische tandenborstel is vanwege zijn sonische systeem wel even wennen, de snelle trilling voelt in het begin even vreemd aan. Maar tracht daar doorheen te komen en je hebt een tandenborstel met een enorm goed poetsresultaat.

Wat opvalt is dat het ledje in de borstel die aangeeft dat de accu geladen wordt, altijd blijft branden. Bij andere elektrische tandenborstels gaat de oplaadindicator uit zodra de accu opgeladen is. Je weet dus niet wanneer hij opgeladen is (waarna wij de steker uit de wandcontactdoos halen). Hier blijft het ledje branden dat is een klein minpuntje.

Zoals bij alle sonische tandenborstels maakt ook deze Pulsonic S15 een heel bescheiden geluid ten opzichte van de roterende tandenborstels uit het Oral-B assortiment. De toon van het geluid is iets lager dan die van de Philips sonic tandenborstels maar we hebben geen voorkeur voor één van beiden.

De oral-b pulsonic slim S15 is een hele fijne elektrische tandenborstel die je tanden en kiezen voelbaar goed schoonmaakt. We poetsen er met plezier mee.

Een waarschuwing: je koopt snel de verkeerde vervanging opzetborstels. Dit komt omdat Oral-B ook een sonische tandenborstel heeft (gehad) die Oral-B Sonic heet. Deze heet Pulsonic. De opzetborstels zijn niet onderling uitwisselbaar. Bekijk de pagina met de vervangingsborstel Oral B Sonic Slim S15 om de juiste keuze te maken.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >review oral-b pulsonic slim s15

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen