Review Oral-B Pro 5000 elektrische tandenborstel

oral-b pro 5000
Oral-b Pro 5000

De Oral-B Pro 5000 (EAN 4210201096788) is een luxe uitvoering van de Oral-B Pro tanden­borstels. Naast de vier poetsstanden, het handige opzetborstel opbergbakje en poetsdruksensor wordt een "smart guide" meegeleverd. Dit is een scherm waarop je een terugkoppeling krijgt van de instellingen van de tandenborstel en ook hoe lang je aan het poetsen bent.

Deze tandenborstel wordt geleverd met drie verschillende opzetborstels, onder andere de PrecisionClean en de CrossAction opzetborstel. Dit model wordt ook geleverd onder de naam Oral-B Pro 5000 TriZone of Oral-B Pro CrossAction maar is in wezen dezelfde tandenborstel maar dan met bijvoorbeeld een TriZone opzetborstel.

Als je een losse TriZone opzetborstel koopt kan je deze Pro 5000 ombouwen tot een Pro 5000 TriZone.

Poetsmechanisme

De Oral-B Pro 5000 maakt gebruik van een oscillerende poetstechniek. Het ronde opzetborsteltje maakt daarbij kleine draaibewegingen van links naar rechts. Pet minuut maakt de borstel 8800 kleine poetsbewegingen. Dat is 147 keer per seconde. Oral-B geeft aan dat ook nog sprake is van "40.000 pulsations" per minuut maar dit hoort naar onze mening in thuis in het vakje "marketingpraat". De snelle trillingen zou op een sonische poetstechniek slaan, maar daar is hier geen sprake van. Geen probleem, ook de oscillerende poetstechniek geeft al hele goede poetsresultaten.

Gebruik

oral-b pro 5000

De Pro 5000 heeft twee knopjes. Met het bovenste knopje zet je de tandenborstel aan en uit. Daaronder zit een knopje waarmee je tussen de vier verschillende poetsstanden schakelt.

Om de dertig seconde houdt het poetsen heel kort in wat een teken is om een volgend segment van je gebit te gaan poetsen. Die overgang wordt gevisualiseerd door de "smart guide", het scherm heeft een cirkel die in vier segmenten is verdeeld. Iedere dertig seconden dat je poetst wordt steeds een volgend segment aangegeven waardoor je wordt gestimuleerd om de vier segmenten van je gebit evenveel aandacht te geven.

Wanneer de twee minuten voorbij zijn verschijnt een lachende smiley. Onderin het display worden sterren weergegeven. Na twee minuten zijn dit er vier en na nog eens dertig seconde zijn dit er vijf. Hierdoor wordt je gestimuleerd om twee en een halve minuut te blijven poetsen.

De smart guide kan met een bijgeleverde zuignap of dubbelzijdig plakband aan de muur bevestigt worden. De smart guide doet dienst als een 24-uurs klokje als je niet tanden poetst. De smart guide krijgt zijn energie van twee AA batterijen die aan de achterzijde eenvoudig te vervangen zijn.

Poetsdruksensor

oral-b pro 5000 poetsdrukindicator

De Pro 5000 beschikt over een poetsdruksensor. Zodra je te veel druk op je tandenborstel uitoefent zal een rood lichtje op je tandenborstel gaan branden en is op het scherm van de smart guide een "sad smiley" te zien.

Poetsstanden

Deze tandenborstel heeft vier poetsstanden. Standaard is dit "voor de dagelijkse reiniging", daarnaast is een stand voor "gevoelig tandvlees" een "whitening" en een "gum care" stand. De "gum care" is bedoeld als je het tandvlees (gum) wilt masseren. De ervaring van onze testers is dat je alleen de "normale" stand gebruikt.

Laadstation/borstelhouder

oral-b PRO 5000 oplader

Het laadstation is geïntegreerd met het borstel opbergbakje. Dat zijn overigens twee losse onderdelen waardoor je het opbergbakje in de vaatwasser kan wassen (wat je niet moet doen met de lader!). Het opbergbakje biedt plaats aan vier opzetborstels. Doordat de lader onderdeel vormt van dit opbergbakje staat de tandenborstel veel stabieler in de lader en zal niet zo snel omvallen.

Een vol geladen accu zal ongeveer veertien poetssessies ondersteunen, daarna wordt hij in een dag opgeladen. De laadtoestand van de accu wordt met drie ledjes aangeven op de tandenborstel. Het laden geschiedt met een draadloze energieoverdracht vergelijkbaar met koken op inductie.

In de doos

oral-b oplader

Naast de elektrische tandenborstel wordt een laadstation, een handige borstel opbergbakje, drie opzetborstels een kunststof doosje om de borstel op te borgen wanneer je op reis gaat en een handleiding geleverd.

Opzetborstels

oral-b pulsonic slim S15 tandenborstel

De Pro 5000 wordt geleverd met de PrecisionClean, 3D White en de CrossAction opzetborstels. Mocht je eens andere opzetborstels willen proberen dan kan je op deze pagina andere opzetborstels vinden die bruikbaar zijn op deze Oral-B Pro 5000.

Oordeel

De Oral-B Pro 5000 is een prettige tandenborstel die goed je tanden en kiezen schoonpoetst. We denken dat de smart guide vooral kinderen zal stimuleren om hun tanden goed te poetsen. Voor volwassenen zien we de toegevoegde waarde niet zo. Ook zonder de smart guide krijg je te horen dat steeds dertig seconde voorbij zijn en heb je een rood lichtje van de poetsdruksensor.

De verschillende poetsstanden is een leuke gimmick maar de meeste zullen alleen de "standaard" instelling gebruiken. Al je in het voorgaande kan vinden is de Oral-B Pro 2000 of Pro 3000 een stuk goedkoper en biedt dezelfde poetsresultaten.

Deze Pro 5000 kopen

Ben je op zoek naar leveranciers die deze tandenborstel verkopen? Maak dan van onderstaande Google zoek mogelijkheid gebruik met de zoekwoorden:

oral-b pro 5000

 

 


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >review oral-b pro 5000

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen