Review Oral-B Pro 3000 elektrische tandenborstel

oral-b pro 3000
Oral-b Pro 3000

De Oral-B Pro 3000 (EAN 4210201828075) is een populaire elektrische tandenborstel. Dat is logisch want voor het zelfde geld als de Pro 2000 krijg je hier een borstelhouder erbij voor vier opzetborstels en heeft hij ook nog eens drie in plaats van twee poetsstanden. Oral-B levert deze tandenborstel uit in verschillende verpakkingen met verschillende namen. In de basis blijft het dezelfde tandenborstel, alleen de naam die anders is, Oral-B Pro 3000, Oral-B Professional 3000, of Oral-B Professional Care 3000. Maar ook de Oral-B TriZone 3000. Daarnaast zijn de bijgeleverde opzetborstels soms verschillend. Meestal wordt hij geleverd met een combinatie van de PrecisionClean opzetborstel en de CrossAction opzetborstel.

Poetsmechanisme

Net als alle tandenborstels van de Oral-B Pro serie wordt gebruik gemaakt van de oscillerende poetstechniek. Hierbij wordt het ronde borsteltje vanuit de middenpositie een kwart slag naar rechts en daarna een kwart slag naar links gedraaid. Het aantal bewegingen bedraagt bij deze tandenborstel 8800 keer per minuut. Dat is 147 keer per seconde. Oral-B beschrijft dat naast dit oscilleren ook nog sprake is van "40.000 pulsations" per minuut waarmee men probeert te suggereren dat het hier om een combinatie gaat van een oscillerende en sonische techniek gaat. Die enorm hoge en kleine trillingen die zo kenmerkend is voor de sonische techniek hebben wij bij deze tandenborstel niet kunnen ontdekken, het zal dus wel "marketingpraat" zijn. Maak je geen zorgen, de oscillerende poetstechniek alleen, levert al hele goede poetsresultaten op.

Gebruik

De Pro 3000 bedien je met één simpele toets. Die zit op een ergonomisch handige plaats. De eerste keer dat je de toets indrukt gaat de tandenborstel aan en start met poetsen. Door eventueel een of meerdere keren op deze toets te drukken wordt een andere poetsstand gebruikt. Omdat deze tandenborstel voorzien is van een dertig seconde intervaltimer merk je dat het poetsen na dertig seconden heel kort even anders wordt. Dat is een teken om het volgende segment van je gebit te gaan poetsen. Na twee minuten stopt de tandenborstel automatisch waardoor je weet dat de poetstijd voorbij is. Deze twee minuten timer stimuleert je om de volle twee minuten door te blijven poetsen. Alleen dat geeft al een beter resultaat dan met de handtandenborstel poetsen.

Poetsdruksensor

oral-b pro 3000 poetsdrukindicator

De Pro 3000 heeft een poetsdruksensor. Die moet er voor zorgen dat je seintje krijgt als je te hard op je borstel drukt. Hierdoor wordt het poetsresultaat veel slechter, kan je tandvlees beschadigd raken en slijten de haren van je opzetborstel onnodig hard. Het is voldoende als je de borstel alleen maar heel zachtjes tegen je tanden aan houdt. Helaas is deze poetsdruksensor slecht uitgevoerd. Pas als je heel veel kracht uitoefent zal het rode lampje gaan branden. Het verklikkerlichtje had echter al veel eerder aan moeten gaan. Jammer, hiervoor moet je deze borstel dus niet kopen.

Poetsstanden

Deze tandenborstel wordt geleverd met drie poetsstanden. Standaard is dit "voor de dagelijkse reiniging", daarnaast is een stand voor "gevoelig tandvlees" en "polijsten". De ervaring van onze testers is dat je alleen de "normale" stand gebruikt.

Laadstation/borstelhouder

oral-b oplader

Het laadstation is geïntegreerd met de borstelhouder. Op de foto zie je dat het feitelijk bestaat uit twee delen die je even in elkaar moet schuiven. Dat is wel zo prettig omdat je de borstelhouder regelmatig kan schoonmaken, bijvoorbeeld in de vaatwasser. Na het poetsen zet je de tandenborstel in het laadstation en gaat dan meteen de accu laden. Dit gebeurd met een draadloze energieoverdracht. Een volle accu zal zo'n veertien poetsbeurten ondersteunen. Het laden van de accu duurt 24 uur maar na een uur kan je natuurlijk al weer van de tandenborstel gebruik maken. Zodra de accu haast leeg is wordt die met een ledje op de borstel aangegeven. Tijdens het laden knippert een ander ledje op de tandenborstel. Wanneer die dooft is het laadproces gereed.

In de doos

Naast de elektrische tandenborstel wordt een laadstation, een handige borstelhouder, drie opzetborstels en een handleiding geleverd.

Opzetborstels

oral-b pulsonic slimme S15 tandenborstel
Oral-B CrossAction opzetborstel

De Pro 3000 wordt meestal geleverd met een CrossAction opzetborstel en een PrecisionClean opzetborstel. Mochten deze je niet bevallen dan heeft Oral-B een keur aan verschillende opzetborstels waar je uit kan kiezen. In dit overzicht kan je zien welke opzetborstels geschikt zijn voor deze elektrische tandenborstel.

Oordeel

Een fijne borstel waarbij je veel waar krijgt voor je geld. De tandenborstel ligt lekker in de hand en poetst goed. De accu is wat aan de krappe kant maar als je hem regelmatig oplaad is dit geen probleem. Het grote voordeel van de Oral-B Pro series is de keur aan verkrijgbare opzetborstels. Heel prettig is de 30 seconde intervaltimer, gebruik deze om goed ieder deel van je gebit mee te poetsen. Jammer dat de poetsdruksensor in de praktijk niet bruikbaar is. Fijn dat bij dit model een borstelhouder geleverd wordt die voorkomt dat de opzetborstels in de badkamer gaan zwerven.

Deze Pro 3000 kopen

Ben je op zoek naar leveranciers die deze tandenborstel verkopen? Maak dan van onderstaande google zoek mogelijkheid gebruik met de zoekwoorden:

oral-b pro 3000

 

 


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >review oral-b pro 3000

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen