Review Oral-B Pro 2000 elektrische tandenborstel

oral-b pro 2000
Oral-b Pro 2000

De Oral-B Pro 2000 (EAN 4210201096627) is een fijne tandenborstel met oplaadbare batterijen. Het poetsresultaat is veel beter dan je met een handtandenborstel zou kunnen bereiken. De borstel kan je eenvoudig verwijderen en verwisselen voor een andere. Met één tandenborstel en verschillende opzetborstels kan het hele gezin hiervan gebruik maken. De opzetborstels worden geleverd met verschillend gekleurde ringen waardoor je eigen borstel herkenbaar is. Oral-B levert deze tandenborstel in verschillende uitvoering uit waarbij de geleverde opzetborstel het enige verschil is. De op de foto afgebeelde versie is heeft een CrossAction opzetborstel en dan staat op de verpakking "Oral-B Pro 2000 CrossAction". De Pro 2000 Professional Care is dezelfde tandenborstel maar dan met de Precision Clean opzetborstel.

Poetsmechanisme

De Oral-B Pro 2000 maakt gebruik van een is een elektrische tandenborstel gebaseerd op de oscillerende poetstechniek. Bij deze techniek wordt het ronde borsteltje vanuit de middenpositie een kwart slag naar rechts en vervolgens een kwart slag naar links gedraaid. De borstel draait dus niet constant om zijn as als een wiel maar wordt heen en weer bewogen. Het aantal bewegingen bedraagt bij deze tandenborstel 8800 keer per minuut. Dat is 147 keer per seconde.

Gebruik

De Pro 2000 is eenvoudig te bedienen. Op een prettige plaats zit een zacht te bedienen aan/uit druktoets. Met één knop zet je de tandenborstel aan. Druk je nogmaals dan wordt de tweede poetsstand geactiveerd. Nogmaals indrukken en de tandenborstel staat uit. Tijdens het poetsen houdt het poetsen na dertig seconden heel even op, zo kort dat het haast niet opvalt maar genoeg om aan te geven dat de dertig seconden voorbij zijn. Dit is belangrijk te weten als je goed je tanden kiezen wilt poetsen. Deze 30 seconde intervaltimer laat daarna nog twee keer van zich horen. Na twee minuten houdt het poetsen op, hierdoor wordt je gestimuleerd om de volle twee minuten je tanden te poetsen.

Poetsdruksensor

oral-b pro 2000 poetsdrukindicator

Deze tandenborstel is voorzien van een poetsdruksensor. Als je te hard met de borstel op je tanden of kiezen duwt gaat een rood indicatieledje branden aan de bovenzijde van de tandenborstel. Wij zijn hier niet van onder de indruk. Dat komt omdat pas bij een veel te grote druk deze indicatie aangaat. Dan ben je zo hard aan het poetsen dat dit haast onverantwoordelijk is. Idee goed, maar slechte uitvoering.

Poetsstanden

De Pro 2000 heeft twee poetsstanden. Een normale stand "voor de dagelijkse reiniging" en een stand voor "gevoelig tandvlees". In dat laatste geval oscilleert de borstel minder vaak per seconde.

Oplaadstation

Na het poetsen kan je de tandenborstel weer op de houder plaatsten. Deze houder is ook een laadstation. Met een draadloze energieoverdracht wordt de oplaadbare batterij van deze elektrische tandenborstel geladen. Het is echter niet slim om hem iedere dag te laden. Wanneer de accu compleet leeg is wordt deze in 24 uur geladen. Daarna kan je ongeveer veertien keer twee minuten poetsen.

In de doos

Naast de elektrische tandenborstel wordt een laadstation een CrossAction opzetborstel en handleiding geleverd.

Opzetborstels

oral-b pulsonic slim S15 tandenborstel
Oral-B CrossAction opzetborstel

De Pro 2000 wordt geleverd met een CrossAction opzetborstel. Mocht deze je niet bevallen dan heeft Oral-B een keur aan verschillende opzetborstels waar je uit kan kiezen. In dit overzicht kan je zien welke opzetborstels geschikt zijn voor deze elektrische tandenborstel.

Oordeel

De Oral-B Pro 2000 is een fijne tandenborstel waar jij, en je gebit, veel plezier van zal hebben. De oplaadbare batterij kan heel wat poetssessies ondersteunen zonder opgeladen te worden. Hij ligt prettig in de hand en is niet zwaar. Fijn is dat zoveel verschillende opzetborstels verkrijgbaar zijn. De poetsdruksensor is in de praktijk niet bruikbaar. De 30 seconde intervaltimer werkt goed ondersteunend om ieder deel van het gebit zijn aandacht te geven die het verdient. Jammer is dat geen opbergplaats geboden wordt voor de opzetborstel(s). Die blijven dus wat rondslingeren.

Deze Pro 2000 kopen

Ben je op zoek naar leveranciers die deze tandenborstel verkopen? Maak dan van onderstaande google zoek mogelijkheid gebruik met de zoekwoorden:

oral-b pro 2000

 

 


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

home­ >review oral-b pro 2000

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen